slaap

Op tijd naar bed…

Ik weet niet hoe het komt… Ik heb geen idee waar het aan ligt… Maar aan het eind van de dag krijg ik de meeste energie. Hoeveel moeite ik de volgende dag ook heb met het opstaan, ’s avonds ben ik altijd eigenwijs. Ik krijg vaak rond een uur of 23.00 de beste ideeën. Een toevoeging aan een website maken (die natuurlijk wel perfect moet zijn…), nog een wedstrijdje spelen bij Football Manager of toch nog een aflevering van een serie kijken: dat kan allemaal aan het allerlaatste eind van de dag. Jammer dat ik het dan niet kan maken om een potje te gaan drummen…

Op tijd naar bed: ik kan dat niet. Regelmatig kijk ik ’s avonds op de klok en dan denk ik: “Ach, het kan nog wel even…”. Met als gevolg dat ik nooit voor 0.00 in bed lig. En ’s avonds vind ik dat écht niet erg. Maar als die wékker gaat ’s morgens… Snoozen, snoozen en nog een keer snoozen.

Uiteindelijk sta ik elke dag gewoon op. En ik ben zeker wel op tijd op mijn werk, dat is het probleem niet (oké, in de afgelopen 9 jaar op het Elde College heb ik me toch wel 1 keer verslapen). En energie heb ik ook genoeg… Er zijn genoeg mensen die 8 uur slaap nodig hebben. Aan de andere kant zijn er ook genoeg die zeggen dat ze met 6 uur of minder makkelijk door kunnen. Ik maak ongeveer 6 uur per nacht. En volgens mij is dat genoeg.

Eigenlijk, nu ik aan het typen ben, bedenk ik me dat het helemaal geen probleem is.

NielsOp tijd naar bed…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *