OP3

Onderwijs Pioniers – Bijeenkomst 3

Wát een drukke week… Maandag en dinsdag lesgeven + vergaderingen tot 17.00, donderdag en vrijdag Londen en in het midden van de week direct na school naar de derde bijeenkomst van de OnderwijsPioniers.

Maar wat kreeg ik er wéér een energie van…

We begonnen deze keer zonder lezing/presentatie. Weer eens wat anders. Voor de duidelijkheid: de presentaties aan het begin van de vorige bijeenkomsten vond ik enorm interessant, dus wél een presentatie had ik zeker niet erg gevonden.

Deze keer begonnen we met speeddates: samen met je leidinggevende in gesprek met andere Pioniers + leidinggevenden. We hebben (boefjes die we zijn) de eerste twee speeddate-ronden met hetzelfde tweetal gesproken. De 10 minuten waren gewoon te kort! De derde ronde hebben we toch maar wel gewisseld… 🙂

Na deze speeddates begon de voorbereiding voor de Open Space ronde. Wat een goed concept! Iedereen die iets wil vertellen/vragen/uitleggen legt de uitleg van zijn verhaal in het schema op de vloer (zie de foto hieronder) en na een korte pitch mag je zelf bepalen waar je naartoe gaat, of je daar dan bij blijft staan of rond gaat lopen…: lekker relaxed! Een enorm mooie manier om alleen maar leuke, interessante onderwerpen aan te snijden. Top.

Na de Open Space sessie was het tijd voor soep en brood. Tijdens deze maaltijd was het erg verleidelijk om het wéér over het onderwijs te hebben, maar dat heeft ónze tafel in ieder geval niet gedaan: onze onderwerpen waren de Champions League en diverse series.

Als laatste was het weer tijd om in je expeditiegroepje elkaar bij te praten over de stand van zaken. Ook leuk, nuttig en interessant, maar dit had misschien beter aan het begin van de bijeenkomst gekund.

Al met al: weer een super fijne, energievolle bijeenkomst!

Awesome Flickr Gallery Error - User deleted

NielsOnderwijs Pioniers – Bijeenkomst 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *