ADE

Distinguished Educator…

Op conferenties en congressen zie je dingen die je bijblijven. Dingen die inspireren. Dingen waarvan je denkt: dit moet ik noteren en thuis opzoeken.

Zo noteerde ik ooit de term “Onderwijs Pioniers”. Daar heb ik in schooljaar 2014 – 2015 aan mogen deelnemen. Erg leuk, leerzaam, inspirerend en vooral gaf dit veel energie om verder te gaan met mijn ingeslagen koers.

Een andere term die ik noteerde was “Apple Distinguished Educator”. Onderzoek naar dat traject leerde mij dat het “ADE”-traject gesloten was. Maar je Apple ID achterlaten kon wel, je zou dan op de hoogte gesteld worden van een volgend selectietraject. Dat heb ik maar gedaan. Dat was, volgens mij, ergens in juli 2014.

En lang daarna, op 6 februari 2015, ontving ik een mail met de titel “Doe mee – Apple Distinguished Educators 2015”. Na een lange, uitgebreide vragenlijst werd mij gevraagd om een video te maken, waarin ik kon laten zien dat ik Apple technologie gebruik in mijn les.

Toen dit allemaal klaar was heb ik alles ingeleverd toen: wachten. Wachten. Wachten. Wat duurde dat lang! En toen gebeurde het… Op 23 april ontving ik een mail die zo begon:

IK BEN ERBIJ!!! Ik ben nu dus officieel een ADE (Apple Distinguished Educator).

Wat dit gaat inhouden? Daarvan weet ik nog heel veel NIET. Wat ik wel weet:

  • de ADE community een zéér actieve groep mensen is. Ook mensen uit voorgaande “classes” blijven betrokken, dus dit is geen 1 jarig traject zoals de Onderwijs Pioniers;
  • het ADE traject begint met de “Institute”. Alle ADE’s uit de EMEIA (Europe, Middle East, India & Africa) komen van 19 t/m 24 juli naar Amsterdam, waar we ondergedompeld zullen worden in de wereld van Apple;
  • ik ben nú al elke dag aan het kijken op de ADE community. Super veel inspiratie op het gebied van de dingen die ik leuk vind: innoveren, de les effectiever maken, nieuwe media gebruiken etc…

Tot zover deze update. Ik zweef weer effe verder op mijn roze wolk.

NielsDistinguished Educator…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *