BETT

BETT – reis

Woensdagavond, 21 januari. Een uur of 21.30.

Ik kwam thuis van mijn derde bijeenkomst van de OnderwijsPioniers en moest als een malle gaan controleren of ik alles in mijn koffer had gedaan:

  • toegangsbewijs – check;
  • paspoort – check;
  • een lege rugzak – check;
  • een extra broek;
  • etc…

Zoals altijd een keer vragen aan mijn vriendin: “Wat moet ik écht niet vergeten?”. Volgens mij had ik alles. Klaar om naar de BETT te gaan.

Op tijd naar bed want om 4.30 ging de wekker, om rond 5.30 te vertrekken richting Schiphol. Dat werd 5.25 en om 6.35 liep ik vertrekhal 2 binnen.

Toen de groep compleet was, gingen we richting de incheck-apparaten. Die waren het niet helemaal eens met onze check-in en dus werd dit een avontuur. Gelukkig wel één met een goede afloop… Bij aankomst in ExCel London hadden we eerst het Prowise VIP event. Daar werd een verhaal van 1,5 uur in 26 minuten gepropt, want we wilden Jake Andraka zien in The BETT Arena. Vanaf die presentatie begon het “grote rondbanjeren”. Van stands, via presentaties, naar demo’s van verschillende producten. Alles is vertegenwoordigd: Google, Apple, Microsoft, Toshiba… Alle grote merken! Maar ook startups en kleinere bedrijven.

Wat mij opviel was de hoeveelheid stands waar “programmeren” werd aangeboden. Bijvoorbeeld door My Romo:

Leer programmeren!

A video posted by Esther (@bettreis2015) on

Van programmeren door het plaatsen van gekleurde blokjes tot het intypen van commando’s. Later hoorde ik dat programmeren een vast onderdeel is in het curriculum in Engeland. Ah, vandaar.

Wat ik ervan opgestoken heb: kijk buiten de grenzen van wat bekend is en structuur geeft. Laat de leerlingen eens op een andere manier een opdracht inleveren. Laat ze een stop-motion maken, een presentatie m.b.v. Keynote, een film m.b.v. iMovie of werk inleveren via Showbie.

Daarbij waren veel groepsgenoten met collega’s op reis. Ik was alleen. Vooraf hoopte ik dat het gezellig zou zijn, dat ik aansluiting zou vinden. En guess what: het was dubbel zo gezellig als ik het gehoopt had.

Meer zien dan alleen het My Romo filmpje? Kijk dan op www.instagram.com/bettreis2015.

En check hier een kleine greep uit de foto’s:

Awesome Flickr Gallery Error - User deleted

NielsBETT – reis

Comments 1

  1. Ingrid van Eijndhoven

    Beste Niels, zo enthousiast als jij bent, zijn ook veel mede reizigers van de groep BETT2015 (ik ben er 1 van). Ik hoop dat we na BETT als collega’s onze inspiratie blijven delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *